Find din billige skiferie her
Ændre børns alder
Du kan også kontakte os på 97 325 325
Fremtiden for Danmarks bedste skiløber Christoffer Faarup

Fremtiden for Danmarks bedste skiløber Christoffer Faarup

mandag d. 06. november 2017

Christoffer Faarup er 24 år og den bedste alpine skiløber Danmark har haft nogensinde. Han kører placeringer ind i styrtløb og super G, som er helt surrealistiske for en dansker og i virkeligheden ville passe bedre til skiløbere fra lande med stolte skitraditioner.

Sæsonen 2017/18 er den hidtil vigtigste i Christoffers karriere. Udover OL i Sydkorea, hvor han kan placere Danmark solidt på det alpine verdenskort, kører han også samtlige World Cups, på nær en, i fartdisciplinerne.

Selv om karrieren endnu ikke har nået sit højdepunkt, har den unge dansker allerede haft nogle skioplevelser, som meget få danskere tør drømmer... Vi har spurgt ham til den vildeste og den værste og også spurgt ham, hvilken piste der efter hans mening er den sjoveste!

Stor sæson.

2017/18 sæsonen bliver den hidtil største for den unge komet, der stiller op i super G og styrtløb ved alle World Cups, på nær en enkelt. Når afdelingen i Bormio er valgt fra, er det ikke for at ligge på den lade side, men derimod fordi en indlagt træningslejr på det tidspunkt, skal optimere styrken og formen frem mod sæsonens og karrierens hidtidige højdepunkt, OL.

For selv om resultaterne ved OL i Sochi skabte overskrifter i de danske medier og Christoffer var samtaleemne over frokosten på mange danske arbejdspladser under Legene og sågar var portrætteret i flere norske aviser, så var det kun starten på noget endnu større.

OL 2018, kort tid efter Christoffers 25 års fødselsdag har altid været et af de store mål. Ikke at det på nogen måde skulle være enden eller toppen der her er nået. Måske mere et delmål, for at se om udviklingen stadig var på den rette vej, og et tidspunkt til at sætte en finger i jorden og se hvor langt han var nået, tage et kig på fremtiden og vurdere hvor meget længere potentialet rækker.

Han er nået rigtigt langt. Meget længere end mange havde troet! Selv er han nok ikke så overrasket – snarere glad og stolt over at tingene har flasket sig og han ind for den vigtige sæson, står stærkere end nogen sinde og stadig er fuldt overbevist om, at han kan forbedre sig endnu mere. Christoffers resultater har nemlig altid været på en opadgående kurve og der er intet der tyder på, at den skulle flade ud, måske tværtimod.

Med en fjerdeplads i den sidste super g-konkurrence i den sydamerikanske cup, leverede Christoffer det suverænt bedste resultat af en dansk alpinist.

Det er en fantastisk ballast at have med sig når han den 25. november køre sæsonens første styrtløb i canadiske Lake Loise. I alt skal han køre 4 WC super g-løb og 6 WC styrtløb inden OL. Det giver en unik mulighed for at få en masse erfaring og forhåbentligt køre sig godt op i hierarkiet.

Hvordan kommer man så langt.

I Danmark snakker man tit om atleter, som enten har talent eller vilje og forhåbentligt begge dele. I Norge derimod, regner man vilje som et meget vigtigt talent. Det talent besidder Christoffer.

Det er en jernvilje som har ført Christoffer dertil hvor han er i dag. Siden familien flyttede til Norge, da Christoffer var 13 og senere besluttede at blive der for at støtte ham i drømmen om at blive Verdens bedste, er det viljen der har drevet ham.

Viljen er en nødvendighed for at blive blandt verdens bedste. I Norge, Sverige og alpelandene er alpint skiløb større end fodbold og Formel 1. Det betyder, at deres løbere kommer ind i særlige programmer og bliver udviklet i samarbejde med idrætsforskere og professionelle trænere og masser af økonomi.

I Danmark bliver skiløb betragtet som en ferieform og mange tror fejlagtigt, at det handler om at være født med ski på eller få en masse skiferier.

Virkeligheden er helt anderledes. Selvom Christoffer bruger rigtigt mange træningstimer på sne, bruger han endnu flere med styrke og konditionstræning, i fitnesscentret, i løbesko eller på cyklen. Hans træningsprogram er nøjagtigt ligeså omfattende og hårdt som topatleters i alle andre udholdenhedssportsgrene. Også kosten er vigtig. Viljen er specielt vigtig når det bliver hårdt, ensformigt og ensomt. Evnen til at trække sig selv op ved håret er unik.

En anden ting der har ført Christoffer godt på vej er hans forældre. De har tidligt i forløbet indset at det ikke kunne lykkes uden dem. De har troet på ham, taget en stor del af af de mange opgaver der følger med topidræt, i form af kontakt til forbund, medier og sponsorer og frem for alt støttet økonomisk. Der er brugt rigtigt mange penge og far, Henrik har arbejdet ekstra, så der var det der skulle til, for at Christoffer har kunnet være med på højeste niveau. Det har på den ene side været et

offer for familien, men har samtidigt styrket den og gjort Christoffers karriere til et fællesprojekt. De har stadig base i Lillehammer i Norge og selvom Christoffer næsten aldrig er hjemme, men for det meste rejser rundt til konkurrencer og træningslejre, er det fantastisk, hele vinteren at have træning på sne lige udenfor døren.

 

Hvis du vil følge Christoffer kan du se World Cup skiløb på Eurosport og OL på de landsdækkende kanaler. Noget tyder på, at der kan være nogle rigtigt store oplevelser på vej.

 

 

 

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få dine rejsedrømme opfyldt

Ved tilmelding accepterer du vores betingelser


Kommentarer
97 325 325 Min billet
Skiferie - Højmark Rejser