Luk menu

søndag D. 13. februar 2022

Kunsten at gå på Afterski

Kunsten at gå på Afterski

Det er måske den fedeste fornemmelse på skituren: Efter en hel dag på ski, sidder man endelig ned og slapper af i baren. DJ Ötzi dundre løs i det tætpakkede lokale og smagen af weissbier fylder munden og en fredfyldt følelse breder sig i hele kroppen. For rigtig mange af vores gæster er det, det bedste øjeblik på dagen. Forud ligger et par timer, hvor man i familie eller venners selskab deler dagens gyldne øjeblikke.

Hvad enten man er i Livigno, St. Anton, Saalbach, Wagrain, Badgastein eller Schladming er afterskimusikken, afterskidrikkene og frem for alt afterskistemningen den samme og dermed en unik social begivenhed, der giver en perfekt afslutning på en skidag, i selskab med ligesindede.

Men for at afterskien skal blive så vellykket som overhovedet muligt, er det vigtigt at sætte sig ind i nogle få vigtige detaljer.

Passende påklædning
Man har skitøj og skistøvler på - Basta. Dertil kan det være en god ide, at have et par smarte solbriller på, så man falder naturligt ind i miljøet.

Udfordringen med skistøvlerne er, at de kan være lidt besværlige at gå hjem i, hvis afterskien skulle trække ud og/eller blive særligt våd.

Musikresearch
Det er en rigtigt god ide at bruge nogle aftener hjemme, med at lytte til den rigtige afterski musik. Det kan nemlig hurtigt blive pinligt hvis man skal stå og forsøge at få læbernes bevægelser til at passe, når resten af selskabet skråler: "Hey! Wir wollen die eisbären sehen". Eller man rammer helt galt med sit Huh og Hah når "Hey, heeeey baby, Huh, Hah..." hamrer løs i højtalerne.

Hvad drikkes der på afterski?
Igen kan der hurtigt opstå pinlige situationer, når man skal bestille sine drikkevarer til afterski party. Flere af dem har nemlig øgenavne, som den erfarne afterskigænger slynger om sig. Når nogen spørger om man skal have en Flying Hirch, er det altså ikke en flyvende hjort, men navnet på en drink med Red Bull og Jägermeister. Og bliver du tilbudt en Willi er det ikke det samme som i engelsktalende lande, men derimod et Williams (pærerbrændevin) Shot. En Weissbier (Hvedeøl) bliver kaldt en Weissen.

Ud over at undgå pinlige situationer, har researchen også den fordel, at man ved hvad det er man hælder indenbords og dermed øger chancen for at kunne gå hjem i skistøvler en del.

Den rette dans.
En anden fordel ved afterskien og det faktum at det foregår i skistøvler er, at ingen er i stand til at danse godt. Det betyder, at man kan kaste sig ud i det uden på nogen måde at falde igennem. At man ovenikøbet må danse på borde, stole og andre møbler betyder, at man nærmest ikke kan lade være! Også selv om man normalt IKKE danser.

Ud over de gode råd, skal man i og for sig bare troppe op med godt humør. Så kan afterskien kun blive vellykket. Den helt store fordel ved afterskien er, at den ligger på et godt tidspunkt i forhold til andre fester. Den slutter inden aftensmaden og man kan derfor komme i seng i ordentlig tid og være klar til endnu flere fantastiske oplevelser i sneen, dagen efter.

Find skiferier med ægte østrigsk Afterski her:

Bad Gastein

Saalbach

Schladming

St. Anton

Wagrain

Ischgl