Find din billige skiferie her
Ændre børns alder
Du kan også kontakte os på 97 325 325

 

 

Off-piste-skirejser med omtanke

Off-piste-skiløb vinder mere og mere frem i danskernes bevidsthed. Skiløb uden for pisterne helst i meterhøj sne. Følelsen af frihed i uberørt sne, eventyret i at køre et sted, hvor andre ikke har været endnu. For entusiaster bliver det ikke meget bedre.

Der er masser af fantastiske oplevelser i det smukke bjerglandskab uden for pisterne. Det kan være store brede, åbne stykker over trægrænsen, hvor der er plads til at lave sving i flotte rækker ved siden af hinanden. Det kan også være det spændende skovløb, hvor man snor sig mellem træerne og finder de små hop over træstubbe og sten.
Off-piste-skiløb er naturligvis også forbundet med mange udfordringer, der kan udsætte skiløberen for fare. Derfor er sikkerhed et altafgørende aspekt.

Sikkerhed

Den største risiko er lavinefaren, som inddeles i kategorier. I Alperne inddeler man i fem trin, hvor fem er det højeste, altså størst fare. Læs mere om de 5 trin. Før man begiver sig uden for pisterne på ski, skal man henvende sig til det lokale skiinfo-kontor for at få oplyst den aktuelle lavinefare. Er man det mindste i tvivl, bør man hellere lade være med at tage af sted. Det er altid anbefalelsesværdigt at tage af sted off-piste med en bjergguide. Disse guider har en grundig uddannelse i sikker færden i bjergene og et stort kendskab til det lokalområde, de færdes i, og oplevelsen bliver langt bedre. Bjergguider findes på alle rejsemål. Kontakt din skiguide på rejsemålet. Han eller hun kan hjælpe.

På udvalgte rejsemål samarbejder Højmark Rejser med Highup Alpin om særlige off-piste-ture. 

Teknik

Off-piste-teknikken er anderledes end den, man kender fra almindeligt piste-skiløb.

Grundreglen er, at man kører med samlede ski, så man laver en bæreflade, der er stor nok til at holde skiløberen over sneen. Samtidig skal man ikke skære sine sving som på pisten, men i stedet lave rytmiske hop fra side til side.

Det giver den bølgende bevægelse, som mange søger i off-piste-skiløbet. Der er mere modstand fra sneen, alt efter hvor dyb sne man kører i, så man har behov for at få mere fart på i starten, før man kan begynde sine sving.

Udstyr

For at få en god og sikker dag off-piste skal man have det fornødne sikkerhedsudstyr. Det inkluderer en lavinebipper, en sonde, en skovl, førstehjælpsudstyr og en mobiltelefon. Desuden anbefales hjelm og rygskjold. Hvis man hyrer en bjergguide, stiller vedkommende som regel udstyret til rådighed.
Man kan sagtens få en god dag off-piste med sine piste-ski, men oplevelsen bliver uden tvivl bedre med et par deciderede off-piste-ski. Denne type ski er bredere end almindelige piste-ski og giver en større bæreflade.

Hvor kører man off-piste?

Der er uanede muligheder, og det er svært at finde et sted, hvor man ikke kan køre off-piste. De mest kendte steder i Østrig er St. Anton og Sportsgastein i Gasteinertal (Bad Gastein), men der er også ukendte perler i Saalbach. Der er også mange gode muligheder i Italien, hvor off-piste-skiløb dog kun er tilladt med en bjergguide. Der findes en rigtig god tur i Sella-massivet ved Canazei.  

Vi ønsker alle vores gæster en masse uforglemmelige oplevelser i den dybe sne. Husk omtanken.

97 325 325 Min billet
Skiferie - Højmark Rejser