Salzburg

Som en lille perle omkranset af klipper, finder du Salzburg. Byen er beliggende i det vestlige Østrig i køreafstand fra Wagrain & Schladming.
Byen byder på utrolige bygninger, smukke parker og meget mere!

En dagstur til Salzburg kan stærk anbefales på din sommerferie i Østrig - Her er massere aktiviteter og attraktioner der er værd at opleve. 
Byen er b.la. kendt som fødeby for den klassiske komponist Mozart, hvilket byen bærer med stolthed. 

I Salzburg vil du opleve smukke slotte, farefulde fæstninger og spændende museer - der er nok at give sig til. 

 

Mad

Uden mad og drikker dur helten ikke - heller ikke i Salzburg.

Byen byder på mange spændende restauranter og madsteder, som bestemt er et kig værd. 

Her er der blandt andet mulighed for at besøge byens lokale marked, hvor der findes mange spændende specialiteter og råvarer. Her er der også mulighed for at smage lækre lokale retter, som emmer af ægte Østrigsk stemning.

Besøg også klosterladen St. Peter, som byder på mange sjove fund - Her kan du blandt andet prøve "kloster tropfen", som bliver produceret af Østrigske munke.

 

 

Seværdigheder

Salzburg er en hyggelig Østrigsk by, som byder på en masse spændende oplevelser.
I byen finder du mange forskellige seværdigheder, som passer til alle aldre. 

her er masse af små hyggelige gader og pladser, som byder på spændende butikker og restauranter. 

Slottet Mirabel og byens domkirke er to utrolig smukke bygninger, som bestemt også er et besøg værd. Mellem de to bygninger er der skabt en smuk arkitektonisk samhørighed ved hjælp af udsmykning og stier igennem byen.

Højt over byen finder du den storslået fæstning Hohensalzburg som blev bygget i 1077. Her får du oplevelsen af en ægte middelalderborg, som er utrolig velholdt.Mozart

Salzburg er specielt kendt for at være Mozarts fødeby, hvilket byen bærer med stolthed. På hvert et gadehjørne kan du finde hans navn og de kendte "Mozartkugler". 

I byen kan du også besøge Mozarts fødehjem "Hagenauer Haus", som i dag er et af de mest besøgte museer i Østrig.

Om aftenen er der mulighed for at tage til Mozart koncert i den barokke hal. Her vil du opleve en historisk middagsmenu og klassisk musik, som med sikkerhed vil tage dig tilbage til 1790.

Henover sommeren bliver der hvert år afholdt Salzburger Festspiel. Her kan man nyde indendørs og udendørs klassiske koncerter, som har fokus på Mozarts musik og andet barok-musik.

Dagstur i Salzburg

En dag i Salzburg:

En time fra både Wagrain, Zell am See og Schladming ligger den flotte slotsby Salzburg. Her kan du opleve imponerende domkirker, slotte, fæstninger og meget andet. Der er nok at lave i Salzburg - du kommer ikke til at kede dig. 

Vores anbefaling til en god dag i byen:

  • Gå en tur gennem den gamle bydel
  • Salzburg Cathedral
  • St. Peter’s Monastery og Kirkegård
  • Hohensalzburg Fortet
  • Eftermiddag med Sound of Music Tour! 4 timers tur rundt i den nyere bydel af Salzburg og til spændende steder udenfor byen.
  • Spis på en autentisk Bier Garten eller Keller.OBS: Salzburg er på UNESCO's verdensarvliste siden 1996!

Autentisk stemning:

Uanset hvor du befinder dig i byen, så vil du opleve et ægte østrigsk glansbillede - Du vil opleve en rigtig smuk og velholdt by, med stor respekt for sig selv. Dette gør også, at der ikke er en finger at sætte på de velholdte slotsparker, udsmykningen af byen og byens bygninger. I selve byen finder du en perfekt balance mellem den tidligere traditionelle barokstil og en mere moderne og ungdommelig universitetsby. Salzburg kan rumme begge dele, og har formået at skabe en perfekt balance mellem disse to verdner. 

Tips:

Salzburg emmer af hygge og stemning! Nyd en god kop kaffe på en af de mange hyggelige fortovscaféer, og læn dig tilbage og nyd stemningen. Snyd ikke dig selv for en ægte østrigsk Apfelstrudel - Et lækkert stykke æblekage! 
Der er også rig mulighed for at snuppe en kold øl og den ikoniske Brezel, som findes på hvert et gadehjørne. 

97 325 325 Min billet
Skiferie - Højmark Rejser