Find din billige skiferie her
Ændre børns alder
Du kan også kontakte os på 97 325 325

Nyd din skiferie i Schladming

Pistefakta
94 km
120 km
16 km
2700 m (Top) 745 m (By)

"Wooow"... Tænk at man kan være så forpustet, have så ondt i benene og alligevel have det største smil på læberne!

Sådan er det efter den fede tur ned ad VM-pisten i Schladming. Få minutter senere, kan det høje humør fortsætte, på Europas største afterskisted, Hohenhaus Tenne, hvor dagens fantastiske skioplevelser skal deles, med vennerne, over en stor kold weissbier...

Det er noget helt særligt at holde skiferie i Schladming. Her kan du opleve en charmerende by med hyggelig østrigsk stemning og fire sammenhængende bjerge med lækre pister, gode muligheder for offpiste samt en imponerede snowpark. Derfor har byen også tidligere dannet ramme for VM i alpint skiløb. Når du kører ned ad VM-pisten i Schladming, så vil du helt sikkert få det største smil på læberne - også selvom du måske er forpustet og har ømme ben. 

Skiløbet

Schladming står for skiløb i Weltklasse. Det meste foregår på fire sammenhængende bjerge - Hauser Kaibling, Planai, Hochwurzen og Reiteralm. Topmoderne lifter og brede velpræparerede pister fører dig rundt i det store og varierede område, hvorfra man har en fantastisk udsigt til Dachstein gletsjeren, områdets højeste bjerg.

Er det godt vejr, kan en udflugt derop byde på helt fantastisk skiløb. Det foregår i 2700 meters højde og sikrer god sne, selv langt hen på sæsonen.

Når der åbnes for de 230 km lange pister i området er det med to nye lifter, som skal transportere gæsterne til toppen. I år får området nemlig en ny kombilift med både stole og gondoler i Rittisberg, samt en ny 10-personers gondol i Galsterberg. Vi glæder os til at nyde udsigten fra de nye lifter på vej til toppen.

BEMÆRK: Gletcheren er lukket hele vinteren 22/23. Det har ikke betydning for resten af skiområdet.

Oplev de gode pister under din skiferie i Schladming

Schladming byder på skiløb i verdensklasse, da skisportsstedet har lidt af det hele. Du finder et varieret skiløb i alle sværhedsgrader, så både dygtige og øvede skiløbere samt dem, der står på ski for første gang, kan tage afsted sammen. Blandt andet derfor er området tidligere blevet kåret til Europas bedste. Skiområdet består primært af de fire bjerge: 

 • Hauser Kaibling
 • Planai
 • Hochwurzen 
 • Reiteralm

Schladming har topmoderne lifter, som effektivt og hurtigt kan få dig til toppen. Og de brede velpræparerede pister fører dig rundt i det store og varierede område, hvorfra du har en fantastisk udsigt til Dachstein-gletsjeren, som er områdets højeste bjerg og dermed også højeste skiløb. Hvis det er godt vejr, så kan en udflugt derop byde på et helt fantastisk skiløb. Det foregår i 2700 meters højde og sikrer god sne, selv langt hen på sæsonen.

En af de gode ting ved skiferie i Schladming er, at alle områderne starter fra den samme dal. Det betyder, at du kan komme tilbage med gratis skibus, hvis børnene bliver trætte, eller du ikke når den sidste lift.

Destinationsfakta
Byens højde:
745 m
Højeste skiløb:
2700 m
Længste nedkørsel:
8 km
Total pistelængde:
230 km
Langrend:
435 km
Off-piste:
Ja
Antal lifter:
81
Storekabinelifter:
7
Kabinelifte:
12
Stolelifte:
31
T-lifter:
38
Liftkap. pr. time:
89400

Planai

Planai er det store bjerg ovenfor vores Hotel Planai. Det er her, du finder VM-bakken og også områdets store snowpark. Lige ved siden af snowparken ligger begynderområdet. Dette område er ret optimalt, hvis du er en familie med børn i forskellige aldre og niveauer. Der er nemlig fantastiske muligheder for både børn og teenagere, da stedet har brede boulevarder og hyggelige blå skovstier og du skal ikke have mange dage på ski, før du kan komme rundt i hele området. Det er også her, vi afholder vores picnics. 

Ud over at være VM-by, så er Schladming også vært for en afdeling af den alpine World Cup hvert år i januar på Planai. Det tiltrækker tusindvis af fans og skientusiaster. Stemningen er helt unik, når det såkaldte Night Race løber af stablen, og næsten 70.000 tilskuere ser slalom-eliten brage gennem portene på den nederste del af VM-pisten med mål midt i byen. De bedste tilskuerpladser til løbet er balkonerne på vores Hotel Planai.

Hauser Kaibling

Længst mod øst ligger Hauser Kaibling. Her finder du den højeste top på 2015 meter, og pisterne er varierende i blå og rød samt enkelte sorte pister. Hauser Kaiblings blå pister er helt fantastiske til at booste selvtilliden hos begyndere, men også øvede kan have gavn af at øve deres skiteknik her. Herovre er der lidt bedre plads på pisterne på travle dage.

Hochwurzen

Hochwurzen er bjerget umiddelbart vest for Planai. Her er ikke ret mange mennesker og du kan nærmest have pisterne helt for dig selv. I Hochwurzen er der også aftenskiløb og en belyst kælkebane for børn og andre barnlige sjæle.

Reiteralm

Længst mod vest ligger Reiteralm, og her finder du en smule mere hældning på pisterne. Derfor er der gode udfordringer for øvede løbere, da toppen byder på et par sorte pister. Det betyder dog ikke, at letøvede ikke kan komme sikkert rundt på bjerget.  

Se den imponerende Dachstein-gletsjer

BEMÆRK: Gletcheren er lukket hele vinteren 22/23. Det har ikke betydning for resten af skiområdet.

Hvis vejret er godt, så må du ikke snyde dig selv for en tur til Dachstein-gletsjeren. Selve turen derop er en oplevelse i sig selv. Først tager du med skibussen ad den lille snørklede vej op til kabineliften, som tager 1000 højdemeter i et spænd langs den næsten lodrette klippe. Som noget helt særligt kan du få lov til at stå på taget af kabinen under turen op og ned.

Når du endelig kommer op, så er det til gengæld mere roligt. Pisterne, som næsten altid er med helt perfekt sne, er lækre blå og "lyserøde" boulevarder, hvor begyndere og letøvede virkelig kan udvikle sig, mens mere øvede kan give gas på racecarverne i store sving med høj fart.

Du må heller ikke snyde dig selv for en gåtur på ramperne og broerne på ydersiden af klippen ved liftstationen. Et besøg i isgrotten er også en stor oplevelse og det er gratis, når du har liftkort.

Når du skal ned igen, så kan du naturligvis tage de mere sikre, præparerede pister, men du kan også vælge at køre offpist. Fra Dachstein starter nemlig nogle af Østrigs vildeste offpisteruter.

Udforsk Schladmings muligheder for offpiste

Det er de færreste, der forbinder Schladming med offpiste. Ikke desto mindre er der mange muligheder for freeride i området. Liftsystemerne ligger alle på den nordvendte side af dalen, og derfor holder sneen sig ofte kold og tør. Derudover er der ikke så mange andre at konkurrere med.

Især området omkring toppen i Hauser Kaibling byder på gode muligheder. Dels i skoven ned mod vest, hvor du kan få nogle lange løb gennem skoven på en hældning, hvor alle kan være med. Også på østsiden fra Planaitoppen, både til højre og venstre for Mitterhausbahn, kan du komme ud til noget lækkert terræn. Husk at have udstyret og lavinekendskaben på plads samt lej en bjergguide. Forbered dig ved at se en kort video om offpiste i Schladming her.

Oplevelser for de ekstreme

Fra Dachstein er der også nogle unikke muligheder, men her foregår det kun med guide. Du starter turen ved at klatre 30 meter op ad en smal stålstige, kravle gennem en lille tunnel og fortsætte over en lille klippehylde ovenover et 800 meters lodret fald. Til slut kører du ned gennem en af de stejle slugter på ydersiden af Dachstein-massivet. Det kræver lokalkendskab og det rette udstyr, for her går du ikke uden klatresele. Turene er kun for de aller bedste skiløbere, men til gengæld får du en oplevelse for livet. Hvis det lyder som noget for dig, så spørg vores guider om hjælp til at booke en bjergguide.

Freestyle i Schladmings store snowpark

Den store snowpark ligger på Planai, og byder på flere linjer til alle niveauer. Længst til venstre, tættest på liften ligger de mindste hop og de letteste bokse og rails. Jo længere du kommer mod højre og væk fra liften, jo større og sværere bliver forhindringerne. Det betyder, at begyndere og letøvede ikke skal krydse forbi de svære linjer, når de skal tilbage til liften. Det øger sikkerheden, og det gør det trygt for dig at komme i gang med at freestyle.

Om foråret bliver der bygget en kæmpe park på Dachstein-gletsjeren, hvor eliten træner gennem foråret og sommeren. Så hvis du virkelig brænder for freestyle er det et must at besøge den.

Skiferie i Schladming er ideelt til langrend

Når du tager på skiferie til Schladming, så kommer du til Østrigs langrendsmekka. Her samles verdenseliten på træningslejre, og det er også her, du kan tage de første ture på skiene i trygge rammer.

På Ramsau-plateauet mellem byen og Dachstein-bjerget, bugter løjperne sig gennem terrænet med en udsigt og i nogle omgivelser, som du aldrig finder magen til i Norge og Sverige. Det næsten 3000 meter høje Dachstein rejser sig nærmest lodret til den ene side, og til den anden side har du udsigt over Schladming og Dachsteiner Tauern-bjergkæden. 

I alt er der 220 kilometer langrendsløjper i området omkring Schladming. Og det er altså flere, end du finder mange andre steder mod nord. Løjperne ligger mellem 1100 og 2700 meters højde, og de er markeret efter sværhedsgrad. Så uanset om du er begynder eller eliteløber, så har området de ideelle faciliteter til dig.

Når du tager på skiferie til Schladming, så kan du løbe langrend hele året. Om vinteren foregår det i de lækkert præparerede løjper, og om sommeren er det på de mange kilometer anlagte rulleskiløjper eller på et ti kilometer langt spor trukket i sneen på gletsjeren.

Desuden er der mulighed for at prøve skiskydning. Spørg guiderne, hvis du har lyst til at prøve den fascinerende og populære sport.

Læs mereMinimér

Hopsi Winter Kinderland

På Planaibjerget finder du også et sandt børneparadis til de mindste skiløbere. Ved siden af topstationen på Planai finder du Hopsis Winter Kinderland, der med 11 forskellige skiruter/aktiviteter giver børnene ekstra sjov på skiene. I Hopsis Winter Kinderland finder du aktiviteter til både nybegyndere og øvede skiløbere, og I kan komme tilbage og prøve det hele igen og igen. Alt sammen inkluderet i jeres liftkort.

Byen Schladming

Schladming er by med en helt unik stemning. Her finder du masser af charme og ægte østrigsk hygge kombineret med gode indkøbsmuligheder, spisesteder og pubber. Gågaden ligger kun 5 minutters gang fra Hotel Planai og knudepunktet ved Planai liften. Schladming har også en svømmehal kun fem minutters gang fra Højmarks eget Hotel Planai.

Eget bryggeri
Byens egen øl, Schladminger Bier, er i alle fadølshanerne på alle byens restauranter og barer. Har du lyst til at smage den og prøve flere forskellige sorter, kan et besøg i landsbyens eget bryggeri klart anbefales. Hør din guide i Schladming, om der kan arrangeres en tur dertil.

 

SE ALLE HOTELLER I SCHLADMING Få hele overblikket

Vores bedste hoteller i Schladming

Alpeffect Hotel
 • Stor morgenmads buffet
 • Fantastisk beliggenhed
 • Gratis WIFI

Hotel Planai, Schladming

Halvpension
 • Ligger lige ved liften og afterskistedet Hohenhaus Tenne
 • BØRNEPRISER op til 18 år
 • Teenagekonceptet SNOWzone primært i uge 7, 8 og 9
Prisen inkluderer:
 • Opholdet
 • Halvpension
 • Eftermiddags kaffe og kage
 • Liftkort
 • Guideservice
 • Inkl. turistskat
Tilføj til favoritter

Chalet Hauser Kaibling, Schladming

Ingen pension
 • Nybyggede luksus Chalets
 • Bo på bjerget med pisten som nabo
 • Fantastisk udsigt
Prisen inkluderer:
 • Opholdet
 • Liftkort
 • Guideservice
 • Inkl. turistskat
Tilføj til favoritter

Se hvad Schladming ellers har at byde på

Under din skiferie, bør du også opleve det centrale Schladming. Byen har nemlig en helt unik stemning. Her finder du masser af charme og ægte østrigsk hygge kombineret med mange butikker og gode indkøbsmuligheder, spisesteder og pubber. Schladming har også en svømmehal kun fem minutters gang fra Højmarks eget Hotel Planai.

Derudover har byen sit eget bryggeri og dermed sin egen øl kaldet Schladminger Bier. Har du lyst til at smage den og prøve flere forskellige sorter, så kan et besøg i bryggeriet klart anbefales. Hør din guide i Schladming, om der kan arrangeres en tur dertil. 

Du kan også smage øllen på alle byens restauranter og barer. Nyd den eksempelvis på Hohenhaus Tenne, som er et utroligt populært afterskisted, hvor dagens fantastiske skioplevelser kan deles med vennerne. 

 • Filtre:
Få rutevejledning
97 325 325 Min billet
Skiferie - Højmark Rejser