Find din billige skiferie her
Ændre børns alder
Du kan også kontakte os på 97 325 325

Højmarks Schladming

Pistefakta
94 km
120 km
16 km
2700 m (Top) 745 m (By)

"Wooow"... Tænk at man kan være så forpustet, have så ondt i benene og alligevel have det største smil på læberne!

Sådan er det efter den fede tur ned ad VM-pisten i Schladming. Få minutter senere, kan det høje humør fortsætte, på Europas største afterskisted, Hohenhaus Tenne, hvor dagens fantastiske skioplevelser skal deles, med vennerne, over en stor kold weissbier...

BEMÆRK: DEN VISTE SPA FINDES IKKE MERE

Kåret til Europas bedste skiområde

Schladming har det hele. Her har masser af danskere slået lækre skisving, i flere år og 2 gange har der været afholdt VM i alpint skiløb i den charmerende by, senest i 2013.

"Styrtløbspisten i Schladming er en af de sjoveste i Verden!" Citat, Christoffer Faarup (Danmarks bedste skiløber), som deltog i VM i 2013 og træner meget i området over vinteren.

Dertil kommer et stort sammenhængende område på 4 bjerge, med masser af lækre pister, en fantastisk snowpark og mange muligheder for offpiste. At Schladming samtidig er en rigtig by, med et pulserende liv gør den helt perfekt til årets skiferie.

Skiløbet

Schladming står for skiløb i Weltklasse. Det meste foregår på fire sammenhængende bjerge - Hauser Kaibling, Planai, Hochwurzen og Reiteralm. Topmoderne lifter og brede velpræparerede pister fører dig rundt i det store og varierede område, hvorfra man har en fantastisk udsigt til Dachstein gletsjeren, områdets højeste bjerg.

Er det godt vejr, kan en udflugt derop byde på helt fantastisk skiløb. Det foregår i 2700 meters højde og sikrer god sne, selv langt hen på sæsonen.

NY HOVEDLIFT

Med samme placering som den tidligere hovedlift, altså 10 meter fra vores EGET HOTEL - Hotel Planai, ligger den ny-renoverede hovedlift Planet Planai. Den er ekstremt effektiv og flytter 3.800 skiløbere i timen fra dalens 750m helt op til toppen i 1825m på bare 10 minutter!

Destinationsfakta
Byens højde:
745 m
Højeste skiløb:
2700 m
Længste nedkørsel:
8 km
Total pistelængde:
230 km
Langrend:
435 km
Off-piste:
Ja
Antal lifter:
81
Storekabinelifter:
7
Kabinelifte:
12
Stolelifte:
31
T-lifter:
38
Liftkap. pr. time:
89400

Hauser Kaibling, Planai, Hochwurzen og Reiteralm.

Ud over at være VM-by er Schladming også vært for en afdeling af den alpine World Cup hvert år i januar på Planai. Det tiltrækker tusindvis af fans og skientusiaster. Stemningen er unik, når Night Race, som det kaldes, løber af stablen, og næsten 70.000 tilskuere ser slalom-eliten "brage" gennem portene på den nederste del af VM-pisten med mål midt i byen. De bedste tilskuerpladser til løbet, er balkonerne på vores EGET HOTEL, Hotel Planai.

Det er bestemt ikke kun skifreaks, der har glæde af Schladming. Der er også fantastiske muligheder for både børn og teenagers. Her finder man nemlig også brede "boulevarder" og hyggelige blå skovstier og man skal ikke have mange dage på ski, før man kan komme rundt i hele området.

Længst mod øst ligger Hauser Kaibling. Her har man den højeste top (2.015m) og pisterne er varierede i blå og rød, med enkelte sorte. Herovre er der lidt bedre plads på pisterne på travle dage.

På vej til eller fra Hauser Kaibling, fra Planai, kommer man forbi en stolelift (6'er alm), som ligger for sig selv i en dal. Den blå piste (8) er en helt fantastisk selvtillidspiste og her kan begyndere, men også øvede, øve skiteknik.

Planai er det "store" bjerg ovenfor Hotel Planai. Det er her man finder VM-bakken og også områdets store snowpark. Lige ved siden af snowparken ligger begynderområdet. Det er ret optimalt hvis man er en familie med børn i forskellige aldre og niveauer! Det er også her vi afholder vores picnic.

Hochwurzen er bjerget umiddelbart vest for Planai. Her er ikke ret mange mennesker og man kan have pisterne helt for sig selv. I Hochwurzen er der også aftenskiløb og kælkebakke.

Længst mod vest ligger Reiteralm. Her er det lidt mere hældning der dominerer. Det betyder ikke, at letøvede ikke kan komme sikkert rundt på bjerget, men at her også er gode udfordringer for øvede løbere, især ved toppen hvor et par sorte pister lokker skarpe stålkanter til.

En af de gode ting ve området, er at alle områderne starter fra den samme dal. Det betyder, at man kan komme tilbage med gratis skibus, hvis børnene bliver trætte eller man ikke når den sidste lift!

Dachstein Gletsjeren

Hvis vejret er godt, må man ikke snyde sig selv for en tur til Dachsteingletsjeren. Selv turen derop er en oplevelse for sig selv. Først den lille snørklede vej med skibussen op til kabineliften, som derefter udemærker sig, ved at forcerer 1.000 højdemeter i et spænd, langs den næsten lodrette klippe! Som noget helt særligt kan man få lov til at stå på taget af kabinen under turen op og ned!

Når man endelig kommer op, er det tilgengæld mere roligt. Pisterne, som næsten altid er med helt perfekt sne, er lækre blå og "lyserøde" boulevarder, hvor begyndere og letøvede virkelig kan udvikle sig mens mere øvede kan give gas på racecarverne i store sving med høj fart.

Man må heller ikke snyde sig selv for en gåtur på ramperne og broerne, på ydersiden af klippen ved liftstationen. Med mindre man har højdeskræk. Et besøg i isgrotten er også en stor oplevelse og gratis, når man har liftkort.

Fra Dachstein starter nogle af Østrigs vildeste offpisteruter.

Freeride (Offpiste)

Det er de færreste der forbinder Schladming med offpiste. Ikke desto mindre er der rigtigt gode muligheder. Liftsystemerne ligger alle på den nordvendte side og dalen og derfor holder sneen sig ofte kold og tør. Derudover er der ikke så mange "pudderhunde" at konkurrere med. Endelig er der nogle rigtigt gode lokationer.

Især området omkring toppen i Hauser Kaibling byder på gode muligheder. Dels i skoven ned mod vest, hvor man kan få nogle lange løb gennem skoven på en hældning, hvor alle kan være med og dels langs "skirouten" (9) mod øst.

Også på østsiden fra Planaitoppen, kan man traversere ud til noget lækkert terræn. Både til højre og venstre for Mitterhausbahn.

Husk at have udstyret og lavinekendskaben på plads, samt lej en bjergguide. Se en kort video om offpiste i Schladming her

Kun for de ekstreme:
Fra Dachstein er der også nogle unikke muligheder. Her foregår det kun med guide!!!. Man starter turen ved at klatre 30 meter op ad en smal stålstige, kravle gennem en lille tunnel og fortætte over en lille klippehylde ovenover et 800 meters lodret fald, inden man kører ned gennem en af de stejle slugter på ydersiden af Dachsteinmassivet. Det kræver lokalkendskab og det rette udstyr. Her går man ikke uden klatresele. Turene er kun for de aller bedste skiløbere, men til gengæld en oplevelse for livet.

Spørg vores guider om hjælp til at booke en bjergguide.

Freestyle

Den store park ligger på Planai. Den har flere linjer til forskelligt niveau. Længst til venstre, tættest på liften ligger de mindste hop og de letteste bokse og rails.

Nu længere man kommer mod højre og væk fra liften, nu større og sværere bliver det. Det betyder at begyndere og letøvede ikke skal krydse forbi de svære linjer, når de skal tilbage til liften. Det øger sikkerheden helt enormt og gør det trygt at komme i gang med freestyle.

Om foråret bygges der en kæmpe park på Dachsteingletsjeren, hvor eliten træner gennem foråret og sommeren. Hvis man virkelig brænder for freestyle er det et must at besøge den.

Langrend

Schladming er Østrigs langrendsmekka. Her samles verdenseliten på træningslejre, det er også her man kan tage de første ture på skiene i trygge rammer.

På Ramsau-platauet mellem byen og Dachsteinmassivet, bugter løjperne sig gennem terrænnet med en udsigt og i nogle omgivelser, som man aldrig finder magen til i Norge og Sverige. Det næsten 3.000 meter høje Dachstein rejser sig nærmest lodret til den ene side og på til den anden side har man et view over Schladming og Dachsteiner Tauern-bjergkæden. Altsammen ligger så man let kan kombinere det med skiløb i det store alpinområde, så man kan begge dele eller dele sig, så nogle kan løbe langrend og andre alpint. Afterskien, hyggen og velværen er den samme.

Ialt er der 220 km langrendsløjper! Og altså flere end de fleste steder mod nord. De ligger mellem 1.100 og 2.700 meters højde og er markeret efter sværhedsgrad. Så uanset om du er begynder eller eliteløber er der de bedste faciliteter til dig.

I Schladming løber man langrend hele året. Om vinteren i de lækkert præparerede løjper og om sommeren på de mange kilometer anlagte rulleskiløjper og på et 10 km langt spor trukket i den evige sne på gletsjeren.

Desuden er der mulighed for at prøve skiskydning. Spørg en af vores guider hvis du har lyst til at prøve den fascinerende og populære sport.

Læs mereMinimér

Byen Schladming

Schladming er by med en helt unik stemning. Her finder du masser af charme og ægte østrigsk hygge kombineret med gode indkøbsmuligheder, spisesteder og pubber. Gågaden ligger kun 5 minutters gang fra Hotel Planai og knudepunktet ved Planai liften. Schladming har også en svømmehal kun fem minutters gang fra Højmarks eget Hotel Planai.

Eget bryggeri
Byens egen øl, Schladminger Bier, er i alle fadølshanerne på alle byens restauranter og barer. Har du lyst til at smage den og prøve flere forskellige sorter, kan et besøg i landsbyens eget bryggeri klart anbefales. Hør din guide i Schladming, om der kan arrangeres en tur dertil.

 

SE ALLE HOTELLER I SCHLADMING Få hele overblikket

Vores bedste hoteller i Schladming

Alpeffect Hotel
 • Stor morgenmads buffet
 • Fantastisk beliggenhed
 • Gratis WIFI

Hotel Planai, Schladming

Halvpension
 • Ligger lige ved liften og afterskistedet Hohenhaus Tenne
 • BØRNEPRISER op til 18 år
 • Teenagekonceptet SNOWzone primært i uge 7, 8 og 9
Prisen inkluderer:
 • Opholdet
 • Halvpension
 • Eftermiddags kaffe og kage
 • Liftkort
 • Guideservice
 • Book tidlig rabat. Brug koden BT2023
Tilføj til favoritter

Chalet Hauser Kaibling, Schladming

Ingen pension
 • Nybyggede luksus Chalets
 • Bo på bjerget med pisten som nabo
 • Fantastisk udsigt
Prisen inkluderer:
 • Opholdet
 • Liftkort
 • Guideservice
Tilføj til favoritter
 • Filtre:
Få rutevejledning
97 325 325 Min billet
Skiferie - Højmark Rejser