Find din billige skiferie her
Ændre børns alder
Du kan også kontakte os på 97 325 325
Vandring med børn

Vandring med børn

torsdag d. 12. august 2021

Vandreferie med børn

Der er ikke meget som slår fornemmelsen, man har når man gennem en hel dag har bevæget sig rundt i bjergene og endelig er tilbage ved hotellet og kan flade helt ud. Kræfterne er helt opbrugt og man har kun brug for noget at spise og drikke, inden man går en god nats søvn i møde.

Men hvordan er det med børn? De har ikke det samme behov for at gå en hel dag, uden et egentligt formål, andet end at nyde udsigter og lade sig udfordre fysisk.

I Saalbach, har man lavet et utroligt vandreområde for børn, der både motiverer og stimulerer børnene.

Eventyr for børnene.

Mens børnene ikke har helt så meget til overs for en flot udsigt, som vi voksne og deres syn på langvarige fysiske udfordringer, nok svarer til ren tortur helt uden nydelse, så er de derimod modtagelig for leg og eventyr. Det har man forstået i Saalbach. Her har man lavet et vandreparadis for børn, hvor de ved hjælp af sjove og spændende aktiviteter langs ruterne bliver fastholdt og underholdt undervejs.

 

På Montelinos eventyrsrute, handler det om at finde den lille klovn, Montelinos legetøj og venner, så han kan komme til at smile igen. Montelinos eventyrrute starter fra toppen af Kohlmais-liften.  Herfra går den ned ad bjerget og undervejs bliver børnene udfordret med aktiviteter og gåder, som skal løses for at få adgang til vennerne og legetøjet. Turen slutter nede ved mellemstationen og selv om den ”kun” er 2,5 km falder den hele 300 meter. Det er ret smart, da børnene ikke bliver fysisk slidt. Med de mange aktiviteter og andre udfordringer kan det godt tage 3 timer.

Vel nede ved mellemstationen, kommer man til Montelinos vandlegeplads. Som navnet antyder er det et sted man leger med vand. Man kan stemme vandet op og ændre strømretningen og lave andre vandlege. Det er en perfekt afslutning på vandreturen og det gør ikke så meget at man bliver våd... Man kan tage liften ned og nå til hotellet og tørt tøj, ret hurtigt.

 

Om formiddagen er der fodring af vilde dyr, ved mellemstationen. Det er også Molino der lægger navn til dette. Det foregår mellem kl. 10 og 11 og er dermed smart at gøre, på vej op til Vandreruten.

 

Udover vandlegepladsen er der også en traditionel legeplads ved mellemstationen, så man kan hurtigt få en hel dag til at gå med klovnen Montelino.

 

 

 

 

Flere udfordringer

Det næste skridt i vandreudviklingen involverer også Montelino, men ligger på bjerget Reiterkogel. Vandreruten er her en 3,5 km runde, som altså kommer tilbage til udgangspunktet ved topstationen af liften. Denne gang har Montelino fået stjålet sin kasket af den onde trold, Kodok. På vandrestien skal man løse ti gåder, som alle er bygget op omkring videnskab og dermed meget lærerige, for at bryde forbandelsen og komme ind i Kodoks verden og finde kasketten. Igen bliver vandreturen utroligt spændende og noget som børnene vil tænke tilbage på som et af feriens højdepunkter.

 

Når de to udfordringer i Montelinos univers er løst, er man klar til ”rigtige” vandreture. Overalt i dalen er der rigtigt fine ruter som børn sagtens kan klare. Vil man ikke gå for hurtigt frem, er et godt råd, at vælge ture, som starter på toppen af en af lifterne. På den måde økonomiseres der med kræfterne og man kan måske øge længden, frem for sværhedsgraden.

Det er vigtigt at børnene hele tiden synes det er sjovt. Husk ”lækkert” proviant og at stoppe op og se på alt hvad børnene finder interessant. Ude på de ”rigtige” ruter er der ikke indlagt motivationsaktiviteter. Men der er til gengæld masser af ting der kan gøre det ud for det. Køer med klokker om halsen, er ret hyggelige, der er et væld af flotte blomster, ørne og andre rovfugle kredser over bjergene og måske er man heldig at se en gemse, som de lokale bjerggeder hedder.

Bjergene er et fantastisk sted at tage på tur, sommer som vinter. Men husk altid at tjekke vejret og tag tøj med derefter. Selv i højsommeren kan der pludselig komme sne og med den rigtige påklædning kan det også være en fantastisk oplevelse.

Hvis børnene bliver trætte er det vigtigt at gøre noget andet en dag eller to. Badeland er altid et hit.I Saalbach er der heldigvis masser af andre aktiviteter, så de keder sig aldrig og savner ikke Ipad'en.

 

Det er gratis at benytte sig af vandreruterne. 

 

 

 

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få dine rejsedrømme opfyldt

Ved tilmelding accepterer du vores betingelser


Kommentarer
97 325 325 Min billet
Skiferie - Højmark Rejser