Find din billige skiferie her
Ændre børns alder
Du kan også kontakte os på 97 325 325

Højmarks Zell am See

Pistefakta
30 km
28 km
19 km
3029 m (Top) 756 m (By)

"Hvad skal vi i morgen?" Mulighederne, på ski, i Zell am See er uendelige og spørgsmålet er sikkert det mest stillede ved aftensmaden, lige efter "Zu trinken?" Ofte kan man lade vejrudsigten hjælpe til og vælge, om næste dags skiløb skal foregå på frostsikre gletsjerpister, hyggelige skovpister eller det hemmelige sted med uendelig meget plads?

Læs mere om det hemmelige sted længere ned i teksten...

Tag på skiferie til Zell am See i Østrig

Når du tager på skiferie til Zell am See, så er mulighederne uendelige. Ofte kan du lade vejrudsigten hjælpe til og vælge, om næste dags skiløb skal foregå på frostsikre gletsjerpister eller hyggelige skovpister. Her kan du nemlig både tage på langrend, udfordre dig selv offpiste eller freestyle i den store Snowpark på Kitzsteinhorn. 

Oplev Zell am See på ski

Zell am See har længe været et populært skisportssted blandt danskere. Stedets popularitet bunder blandt andet i den fantastisk smukke beliggenhed ved den maleriske sø, Zell, den hyggelige og international atmosfære samt godt og klassisk skiløb. 

Derudover er kontrasten mellem det trygge og det vilde dragende. Zell am See ligger nemlig som en port til Østrigs højeste og vildeste bjerge. Hvis du kører til Zell kommer du gennem lavtliggende dale med lave, runde bjerge. Men lige bag byen går Glocknerstrasse, som kun er åben om sommeren. Gaden ligger i næsten 2400 meters højde, tæt forbi Østrigs højeste bjerg Gross Glockner, som ligger i 3800 meters højde.

Det er de mange forskellige muligheder, der gør Zell am See til en unik skidestination. Dine dage behøver nemlig ikke at være ens, for der er rigeligt at udforske i dette skiområde. I Zell am See finder du groft sagt fire områder:

 • Schmittenhöhe, som er i gåafstand fra alle vores hoteller
 • Kitzsteinhorn, som let nås med skibus eller egen bil
 • Maiskogel, som er halvvejs til Kitzsteinhorn
 • Saalbach

Disse områder vil hver især byde på spændende pister og smukke landskaber, som hele familien kan nyde.

Destinationsfakta
Byens højde:
756 m
Højeste skiløb:
3029 m
Total pistelængde:
77 km
Langrend:
200 km
Off-piste:
Ja
Antal lifter:
28
Kabinelifte:
9
Stolelifte:
10
T-lifter:
9
Liftkap. pr. time:
52979

Schmittenhöhes er ideelt for nybegyndere

Schmittenhöhe refererer til bjerget lige vest for Zell am See. Det ligger nærmest som en halvcirkel rundt om byen, og der er liftadgang fra tre dalstationer: Areitbahn i Schüttdorf, City Express direkte fra centrum eller fra dalen lige ovenfor centrum, hvor hele tre lifte går op til bjergkammen, i hver sin retning.

Hele bjergkammen rundt, kan du komme ad lækre pister og med stolelifter, uden at skulle helt ned til dalen igen. Kammen virker nærmest som et stort plateau, hvor det er let at komme rundt - også for begyndere. Heroppe finder du en lille snowpark, flere "sikre" offpisteområder, slalombane med tidtagning og en fun slope til børnene.

Særligt den sydlige ende af bjergkammen er velegnet til begyndere. Her er der meget brede, blå pister som med sikkerhed giver nye skiløbere så meget selvtillid og glæde, at de bliver fanget i skiløbsnettet. 

Hvis du hører til dem, der har mange kræfter, så er der et par rigtigt fede sorte pister fra toppen og helt ned til byen. 13'eren kan eksempelvis godt give lidt syre i benene på selv den bedste skiløber, hvis du tager den i ét hug. 

Rundt om i terrænet ligger masser af hyggelige serveringssteder, hvor du kan spise din frokost eller få en forfriskning. Særligt terrassen på Blaickner's, oven for den gamle kabinelift, Sonnenalmbahn, er fantastisk i solskin.

Besøg Kitzsteinhorn under din skiferie til Zell am See

Skiløb i 3000 meters højde, brede, præparerede pister, en af Østrigs bedste snowparks, fantastiske afmærkede offpisteruter og en af Østrigs stejleste pister, Black Mamba. Skiløbet på Kitzstein har det hele og lidt til.

Derfor flokkes skituristerne og verdenseliten til det unikke område hvert år. Skituristerne besøger Kitzsteinhorn fordi der stadig er lækkert frostsne langt hen på foråret, hvor slushsneen har indtaget pisterne de fleste andre steder. Eliten kommer her, fordi der afholdes freestyle og freeridekonkurrencer, og fordi træningsforholdene er helt i top, det meste af året. 

Kitzstein har kun lukket for skiløb, et par måneder i sensommeren. Resten af året ruller liftene ufortrødent. Og liftene på Kitzstein er topmoderne, hvilket betyder, at selvom der kan være fyldt på parkeringspladsen, så er der meget lidt ventetid i liftkø. 

Serveringsstederne er også helt i top, og du finder også et stort skicenter ved navn Big Apple, hvor der både er skibutik og servicering. I hele området er der gratis wifi, så du kan lægge dine fantastiske oplevelser på de sociale medier.

Udforsk Maiskogels pister

Maiskogel er det lille "hemmelige" sted, for selv midt i højsæsonen, når Alperne er invaderet af glade skiturister, så er der stadig god plads på Maiskogels pister. 

Området er i modsætning til Schmitten, lettest længst nede og sværest oppe. Det er rigtigt godt til grupper med blandet niveau, ligesom det virker knap så grænseoverskridende for helt nye skiløbere at starte i bunden af området, frem for at skulle fragtes helt til toppen af et bjerg, og stå med en følelse af, at der er meget langt ned.

Oplev Zell am See og Saalbach i én skiferie

Fra Zell am See kan du besøge nabo-destinationen, Saalbach, som er forbundet med en lift, der åbnede i 2019. Med et liftkort til Zell am See-området, så har du blandt andet også adgang til Saalbachs kæmpe Ski Circus.

Når du kommer fra Zell am See, så kan du enten tage liften ned til Viehhofen, eller du kan stå på ski af en markeret offpiste - dvs. ikke en præpareret piste - til Viehhofen. Derfra skal du med bus til Vorderglem, hvor du tager den nye Schönleitenlift op.

Dit liftkort gælder altså til begge destinationer, som tilsammen har 119 lifter og 409 km pister. Dette giver gæster på begge destinationer rig mulighed for at tage på endnu flere dagsture og opleve endnu flere pistekilometer på bare én skiferie. Vores guider vil også lave pistevisninger mellem områderne, så du kan komme på tur uden at skulle spekulere på praktikken i at komme rundt.

Kontrasten mellem de to områder ses i skiterrænet hvor Schmittenhöhe og Maiskogel byder på træklædte bjerge i hyggelige omgivelser, mens skiløbet på Kitzsteinhorn er i højalpine omgivelser uden træer, med rå klipper og imponerende gletsjere.

Andre spændende områder nær Zell am See

Zell am Sees beliggenhed er også interessant, hvis du køber et Salzburgerland Super Ski Card. Indenfor en halv times kørsel kan du nemlig også nå Gasteinertal, Kitzbühl-området, Wagrainområdet, Maria Alm-Dienten-området og flere mindre steder. Det giver nærmest 1000 km pister indenfor bare en halv times kørsel.

Zell am Sees muligheder for offpiste

Kitzsteinhorn er et hotspot, når det gælder offpiste. Her er et væld af mærkede ruter, og det højtliggende skisportssted bliver ofte ramt af snevejr, så der er mange muligheder for skiløb i løs sne.

Er vejret gråt, så kan sigtbarheden oppe på gletsjeren være lig nul. På sådanne dage kan du prøve offpiste mellem træerne på Schmittenhöhe. Der er nogle afmærkede, sikrede ruter og med den nye lift, Zell am See-express er området på bagsiden blevet tilgængeligt. Men husk sikkerhed frem for alt, inden du bevæger dig uden for pisterne.

Besøg snowparken i Zell am Zee

Snowparken på Kitzsteinhorn er et besøg værd, og den trækker skientusiaster fra det meste af Europa til sig, det meste af året. Heroppe kan selv de aller dygtigste blive udfordret.

Desuden er der en lille park på Maiskogel samt en på Schmittenhöhe. Begge er noget mere overkommelige end Kitzsteinhorn, og her kan du sagtens slippe sine teenagere løs uden at du skal frygte, at de kommer galt afsted.

Tag på langrend i Zell am See

Hvis du foretrækker et mere stille og roligt tempo, så har Zell am See-området 107 km langrendsløjper med både klassisk og skatespor. Løjperne ligger spredt ud i dalen, og der er blandt andet en runde ved slottet i Kaprun, som er begyndervenlig. Her er der fantastisk udsigt til slottet, Kitzstein og Hohe Tauern.

For de mere garvede, så ligger der en barsk løjpe langs den nederste del af den vinterlukkede Glocknerstrasse. Mange tyske og østrigske langrendsløbere holder langrendsferie i Zell am See, for udover de gode løjper, så er stemningen i byen på mange måder helt unik.

Læs mereMinimér
SE ALLE HOTELLER I ZELL AM SEE Få hele overblikket

Vores bedste hoteller i Zell am See

Alpeffect Hotel
 • God placering
 • God morgenmad
 • 3-retters middag eller buffet
 • Sauna
 • Gratis WiFi

Hotel Pinzgauerhof, Zell am See

Halvpension
 • Autentisk østrigsk hygge
 • Ideelt til grupper
 • Value for money
Prisen inkluderer:
 • Opholdet
 • Halvpension
 • Liftkort
 • Guideservice
 • Inkl. turistskat
Tilføj til favoritter

Hotel Zum Hirschen, Zell am See

Halvpension
 • Stemningsfyldt hotel
 • Delikat køkken
 • Indendørs pool
Prisen inkluderer:
 • Opholdet
 • Halvpension (inte söndagar)
 • Liftkort
 • Guideservice
 • Inkl. turistskat
Tilføj til favoritter

Zell am See er et alsidigt område med et livligt byliv

Zell am See by er uden sit lige. Små hyggelige gågader med servering side om side med butikker og de lækreste hoteller. Byen har været turistby i hundredvis af år og summer af liv både sommer og vinter. Især sidst på sæsonen er gadelivet helt i top. Eftermiddagstemperaturerne kan godt snige sig op, så du kan gå en tur gennem byen eller langs søpromenaden i t-shirt og slutte af med en øl på afterski.

Langs landsbyens gader og inde i de hyggelige gårde finder du mange sjove butikker, hyggelige caféer, restauranter og barer. Og nogle af spisestederne kan faktisk dateres helt tilbage til 1600-tallet. Gå heller ikke glip af afterski på Dorfschenke i Schüttdorf. Stemningen er høj, når alle landsbybeboerne og turister i alle aldre fester med sang og skummende øl i ægte østrigsk ånd.

For dem, der ønsker at slappe af og nyde lidt ekstra, så er et besøg i Tauern Spa også et must. Et lækkert spa med alt hvad det indebærer, om du er til spa, pools, drinks eller sauna - så er Tauern spa et sted for dig. Zell am See er atmosfæren fredelig, gæstfri og ægte østrigsk. 

 • Filtre:
Få rutevejledning
97 325 325 Min billet
Skiferie - Højmark Rejser