Find din billige skiferie her
Ændre børns alder
Du kan også kontakte os på 97 325 325

Oplev imponerende skiløb på din skiferie til St. Johann

Pistefakta
119 km
189 km
42 km
2188 m (Top) 600 m (By)

Det bliver ikke nemmere at få en begivenhedsrig skiferie, end når du rejser med Højmark Rejser. Du kan køre direkte til St. Johann im Pongau i Østrig nærmest uden landevejskørsel, og her får du adgang til det enorme Wagrain-område samt Ski Amade med op til 860 kilometer pister. Med andre ord, så er St. Johann er perfekt for grupper, familier og venner, som vil have skiløb uden uønskede overraskelser til gode priser.

 

 

Hold skiferie med venner eller familie i St. Johann

St. Johann er et af vores største skirejsemål. Og det er med god grund. St. Johann er nemlig en del af det enorme Ski Amadé, som består af 860 kilometer pister, 270 lifter fordelt på 25 skisportssteder og fem regioner. Og du får adgang til det hele med bare ét liftkort. 

Derudover byder en skiferie i St. Johann på et rigt udbud af aktivitetsmuligheder, shopping, afterski og restauranter - og alt sammen på et fornuftigt prisniveau.

Udforsk skiløbet i St. Johann

Skiløbet i St. Johann tager udgangspunkt i Alpendorf. Liftene og pisterne strækker sig øst på mod Wagrain og Flachau. Fra liften i Alpendorf kan du altså vælge at tage på spændende dagsture i det store skiområde eller blive i det nære skiområde, hvor du let kan holde sammen på familie og rejsefæller.

Pisterne ovenfor Alpendorf er velpræparerede og har et lækkert flow, og fra toppen af Gernkogel kan du selv vælge sværhedsgraden på nedkørslen. Herfra er der nemlig frit valg mellem blå, røde og sorte pister, som hver især udfordrer på alle niveauer. Der er ovenikøbet en upræpareret skirute for offpiste-entusiaster og en fed snowpark for freestylere og andre legesyge skiløbere. Fra Gernkogel er der også direkte forbindelse til Grafenberg-området i Wagrain og videre med liften mod Flachau. 

Inden for en halv times kørsel i bil kommer du til Gasteinertal eller Grossarl. Det betyder, at St. Johann fungerer som det perfekte forbindelsesled mellem de to populære Ski Amade-områder, og at du som gæst i området har uendelige muligheder. Når du tager på skiferie til St. Johann, så har du altså gode muligheder for at opleve flere forskellige spændende skiløb.

Destinationsfakta
Byens højde:
600 m
Højeste skiløb:
2188 m
Længste nedkørsel:
6 km
Total pistelængde:
350 km
Langrend:
12 km
Off-piste:
Ja
Antal lifter:
100
Storekabinelifter:
2
Kabinelifte:
13
Stolelifte:
29
T-lifter:
26
Liftkap. pr. time:
120000

St. Johanns muligheder for offpiste

St. Johann er ikke området, som de fleste freeridere har øverst på listen. Alligevel er der en hård kerne, som kommer igen og igen for at køre offpiste i området. Der er nemlig flere hemmelige spots og skiruter, som er helt fantastisk efter snefald.

En anden ting, som gør St. Johann til et godt sted for offpiste, er den centrale beliggenhed. Inden for en halv time i bil har du højalpine bjergsider i Kaprun eller unikt offpiste mellem træerne i Zauchensee.

Kør freestyle i St. Johann

På toppen af Gernkogel ligger Betterpark Alpendorf. Snowparken har linjer på alle niveauer, og det er et rigtigt godt sted at komme i gang med freestyle. Du kan også langsomt men sikkert tage dit skiløb til næste niveau i parken. 

Når du er tryg ved de største kickers i Betterpark, kan du tage på dagstur til Absolut Park i Flachauwinkl. Det er Østrigs største snowpark, og her finder du hop, der kan give dig fede udfordringer.

Kom ud i det sneklædte landskab med langrendsski

Der er tre sløjfer i St. Johann på henholdsvis 3, 4 og 7 kilometer, hvor du har mulighed for at lufte dine langrendsski. På alle tre er der både klassiske spor og skøjtespor. Løjpen på 7 kilometer er den letteste, og dermed er den perfekt til begyndere.

Er du klar til større udfordringer, så er St. Johann koblet på det 260 kilometer store Salzburgerland Skiwelt langrendsløjpenet. Her kan du komme på lange ture helt til Radstadt mod øst igennem de smukkeste omgivelser med masser af små alms, hvor du kan få tanket energi og hygge.

St. Johann er mere end ski.

St. Johann er en relativt stor by med mere end 10.000 indbyggere. Det betyder, at byen emmer af liv og er et rigtigt handelscentrum med masser af shoppingmuligheder. Priserne er fornuftige og ikke holdt oppe af, at det kun er turister, som handler.

St. Johann er altså mere end bare en vintersportsby, og du finder mange charmerende huse og gamle gader med masser af restauranter og caféer i alle prisklasser, som vil være værd at besøge. Her kan du få internationale, gastronomiske oplevelser samt gå på opdagelse i det lokale køkken. Samtidig kan du krydre oplevelsen med et udvalg af lokale vine. Østrig har ofte en overset men god vinproduktion, som ligger lidt i skyggen af de traditionelle vinlande.

I en by af St. Johanns størrelse er der selvfølgelig også plads til fest. Både når det kommer til afterski og natteliv, er der fuld tryk på gennem hele sæsonen. Byen har nemlig et bredt udvalg af natklubber og barer. Eftermiddagen kan bruges på skøjteløb, slæde eller tage en dejlig hestetrukken kanetur med fakler. Det vil især glæde de yngste i familien, hvis du har børnene med på skiferie. 

Uanset om du er til langrend eller freestyle, dans på bordene eller lokale gastronomiske oplevelser, så leverer St. Johann fra øverste hylde. 

St. Johann er for hele familien

Hvis du leder efter et godt sted at tage din familie med på ski, er regionerne St. Johann, Oberndorf, Kirchdorf og Erpfendorf ideelle. De små skiområder i Erpfendorf og Kirchdorf er især gode for små børn, som kan lære skiene at kende i deres eget tempo, mens de stadig har det sjovt. Kitzbüheler Horn tilbyder også skikurser for børn. 

Efter en lang dag på pisterne kan du slappe af på Panorama Badewelt i St. Johann. Hvis vejret er dårligt, eller hvis du trænger til en kort dag på pisterne, så byder Murmis Kinderland i Kirchdorf på timevis af sjov for børnene.

Der er også masser af gode oplevelser udenfor pisterne og skiløjperne i St. Johann. Til fods, på snesko eller langrendsski kan du opleve den rolige og fredfyldte side af det alpine vinterlandskab. At mærke stilheden og se den glitrende sne i månens lys på den guidede sneskovandring i måneskin vil garanteret efterlade et varigt indtryk. 

Der bliver tilbudt flere forskellige guidede vintervandringer og sneskovandringer, som er gratis for gæster med gæstekort. Vil du opleve stilheden, men kan du heller ikke give slip på dine ski, så prøv langrendsløbet. Men tag gerne afsted med en lokal guide, der kan tage højde for vejret.

Læs mereMinimér

Vores bedste hoteller i St. Johann

Pension Schönberg, St. Johann

Halvpension
 • Yderst velegnet til familier
 • Ægte østrigsk stil
 • Opholdet er med halvpension
Prisen inkluderer:
 • Opholdet
 • Helpension
 • Liftkort
 • Guideservice
Tilføj til favoritter

Jugendgästehaus Schlosshof, St. Johann

Helpension
 • Primært til større grupper
 • Gratis skibus fra døren
 • Nyrenoverede værelser
Prisen inkluderer:
 • Opholdet
 • Helpension
 • Liftkort
 • Guideservice
 • Inkl. turistskat
Tilføj til favoritter
 • Filtre:
Få rutevejledning
97 325 325 Min billet
Skiferie - Højmark Rejser