Königssee

Det er umuligt at beskrive Königssee med ord og billeder - det skal simpelthen opleves!

Søen er en kæmpestor ferskvandssø, med krystalklart iskoldt vand, klemt inde mellem massive bjerge og lodrette klippevægge. Det er muligt komme på en sejltur med batteridrevne både, der sejler ud til en lille ø - ca 40 minutters sejlads fra afgangsstedet. På øen finder du en særdeles hyggelig restaurant med tilhørende Biergarten. Her kan du nyde en god solid bayersk frokost med rødternet dug og en kølig weissbier under de skyggefulde træer.

Der er flere muligheder for vandring på øen. Har I mindre børn og en klapvogn med, findes der også en hyggelig "klapvogns venlig" tur, hvor man går langs bredden noget af vejen og gennem skoven tilbage til det lille færgeleje. Husk tørre strømper og måske et lille håndklæde. Vandet er meget lavt og indbyder til en soppetur eller måske en rigtig badetur for vikinger - vandet er kun omkring 10 grader.

Tilbage ved færgelejet og den store parkeringsplads finder du en gågade hvor du kan købe alverdens turistting, krystaller, sten, lokale delikatesser, is, kager og restauranter. Det er også muligt at gå en til et bobslæde anlæg ca. 15 mins gang langs søen, og den imponerende bane. Det er også muligt at prøve banen, både sommer og vinter.

På den store parkeringsplads, finder I også Jenner Bahn - en gondol lift fra 2017, der om vinteren fragter skiglade turister op på bjerget, og om sommeren er det muligt at tage liften op og nyde udsigten eller benytte en af de mange vandreruter.

 

Daniel Færmann

Familiefar har været i Königssee 6 gange:

”De seneste 10 år har vi gjort et stop i Østrig på vejen til Italien eller Kroatien i sommerferien. Langt de fleste gange har vi været forbi Berchtesgaden og Königssee en af dagene, fra vores udgangspunkt i Schladming eller Wagrain. Ved første øjekast kan det ligne en turistfælde, når man ankommer til den kæmpestore parkeringsplads. Men når man lige begynder at gå ned mod vandet, forbi de små lokale butikker og den kæmpestore sø åbner sig op foran en, så slår naturen dig omkuld - ihvertfald hvis du holder af bjerge, frodige træer og krystalklart vand. Vi kommer igen og igen!”

Andre muligheder i området

Berchtesgaden

Efter besøget i Königssee anbefaler vi at køre ind til Berchtesgaden by. Byen er en ægte sydbayersk perle med blomster i blomsterkasserne, mange biergartens, konditorier, smukke bygninger og skøn stemning.

Kehlstein Haus - Ørnereden

Tæt på Königssee finder du Kehlsteinhaus eller måske bedre kendt som Ørnereden. Her havde Hitler hans sommerresidens, og i dage er det muligt at besøge stedet og opleve historiens vingesus.

Læs mere om Kehlsteinhaus her!

97 325 325 Min billet
Skiferie - Højmark Rejser