Find din billige skiferie her
Ændre børns alder
Du kan også kontakte os på 97 325 325
På skiferie i elbil

På skiferie i elbil

torsdag d. 05. maj 2022

På vores destinationer kan du finde steder, hvor du kan oplade din elbil. Derudover er det noget, som nogle af vores hoteller også tilbyder - forhør dig gerne hos det enkelte hotel, så du kan få det fulde overblik over dine muligheder, når du er i elbil.

 

Hvis du gerne vil på bilferie i din egen elbil, så er det en god idé at lave lidt ekstra planlægning hjemmefra, inden du tager afsted. Generelt er flere hoteller begyndt på at tilbyde opladning til elbiler, hvilket betyder, at du kan stå op til en fuldt opladt bil hver morgen på samme måde, som du garanteret allerede gør herhjemme. Ofte kan du dermed undgå at oplade din elbil ved din destination.

Få et tilbud på en skirejse her

Hav gerne styr på planlægningen hjemmefra

For mange danskere er det blevet aktuelt at tage stilling til opladning og antallet af ladestandere. En skiferie i elbil kræver lidt mere planlægning. Først og fremmest skal du tænke på bilens rækkevidde og nettet af ladestationer. Det kan være fornuftigt at have en oversigt over ladestandere i hele Europa. Der findes forskellige apps til at se, hvor de enkelte ladestandere er placeret.

 

Med en kør-selv-ferie i elbil vil det betyde, at du skal holde øje med netværket af ladestandere. Dette netværk af ladestandere afhænger meget af de pågældende lande. Eksempelvis har Schweiz installeret omkring 200 nye ladestationer i de senere år, hvilket har gjort det nemt at rejse rundt i en elbil. Derudover kan du også sagtens køre gennem både Tyskland, Frankrig og Østrig i en elbil. I lande som Italien og Spanien er netværket af ladestandere dog ikke så udbredt.

 

I forbindelse med planlægning til din skiferie i elbil, så er vinterdæk naturligvis vigtige ift. et mere sikkert vejgreb og en kortere bremselængde. Men når det gælder elbiler, så er vinterdæk også med til at spare på strømmen. Du får nemlig et ekstra greb via vinterdækkene, der giver dig en strømbesparelse, så du kan køre længere.

Hvad skal du vide om opladningen af din elbil?

Når du er undervejs i elbilen, så er det mest komfortabelt at oplade undervejs på de såkaldte lynladestationer. Dermed skal du maksimalt holde en kort pause, hvor du kan strække benene og få noget at spise, før du igen kører videre med et fuldt batteri. Men der findes dog endnu ikke lynladestationer overalt.

Ved offentlige ladestationer med vekselstrøm er den gennemsnitlige ladetid betydelig længere. Det er således en god idé, at indregne ladestop på din tur – og nyde tiden i et roligt tempo på samme tid.

Elbiler er udstyret med flere smarte funktioner. Eksempelvis giver nogle elbiler dig mulighed for at forvarme bilen, mens den stadig er i laderen. På den måde kan du lade bilen helt og køre derfra i en opvarmet bil. Du kan også slå varmen fra, mens du kører og kun bruge sædevarme. Dette kan faktisk spare op til 25% af batteriet.

Når din bil står stille, så mister den også strøm. Dette ses oftere, når temperaturene er meget lave, idet det kolde vejr har en effekt på batteriet. Forsøg derfor altid at parkere indendørs eller under et tag på din skiferie. Dette er med til at beskytte batteriet og samtidig sikre, at du alt i alt kan spare meget strøm.

Medbring gerne flere forskellige ladestik

På din tur er det fornuftigt at medbringe flere typer ladestik. Type-2-kablet er den europæiske standard, så dette stik kan du oplade bilen med uanset, hvor du kører hen i Europa. Til nødladeren - 10A - er det til gengæld en god idé, at du har en adapter med, som også passer til det pågældende land. Bemærk også, at flere elbiler kun kan oplade fra en kontakt med jordforbindelse.

 

Andre gode råd med på vejen

Som altid er det bedst at planlægge i god tid. Hvilke betalingskort har du brug for til opladning til forskellige opladningsstationer? Hvilke ladestationer kan du bruge uden problemer? Ofte er det ikke et problem at oplade om natten på dit hotel - eller ved en campingplads, en lystbådehavn eller ved et supermarked. 

Med en brændstofmotor skal du ikke holde inde så mange gange på turen, men med en elbil bliver køreturen både sjovere og sikrere, hvis du tager mange pauser. I stedet for at skynde dig til din destination kan det være en fordel at finde nogle gode områder, hvor du kan oplade bilen, mens du får en god frokost og en kop kaffe. Dermed bliver du ikke så træt, når du når frem til destinationen, og du kan nyde din ferie helt fra start.


97 325 325 Min billet
Skiferie - Højmark Rejser