Find din billige skiferie her
Ændre børns alder
Du kan også kontakte os på 97 325 325
Vandreture lige uden for døren

Vandreture lige uden for døren

lørdag d. 27. november 2021

Både i vores bjergrige nabolande mod nord og i Alpelandene har det altid været populært at vandre og selvom der har været en hårdkogt kerne fra Danmark, som har vandret i mange år, er det først indenfor de seneste år, at ”almindelige” danskere har fået øjnene op for at vandre i bjergene.

 

Schladming er Østrigs bedste vandreområde.

Unik ”Base Camp”

Uanset om man er garvet bjergvandrer eller helt ny og gerne vil prøve kræfter med det, er Schladming et formidabelt udgangspunkt. Når man bor på Hotel Planai har man dels Planailiften lige overfor. Fra toppen af liften spreder der sig et væld af vandreruter. Desuden kan man lige udenfor hotellet starte sin vandretur, hvis man selv vil gå op eller man kan stige på en af lokalbusserne og blive kørt hvorhen man vil. Både lift og busser er gratis når man bor på Hotel Planai og har Sommerkort!

En anden kæmpe fordel ved at bo på Hotel Planai er, at der om sommeren er ”All Inclusive”. Det betyder, at man har adgang til både morgenbuffet og aftenbuffet. Begge er fantastiske og som noget helt særligt, er der om morgenen stillet en frokostbuffet frem, så man kan smørre sig en stor madpakke som passer til dagens vandredistance!.

Når man kommer hjem om eftermiddagen er der kaffe og kage i hotellets lobby. Her kan man få fyldt sukkerdepoterne, mens man kan snakke med de andre gæster og få gode råd og vejledninger til næste dags tur.

Hvor skal vi hen?

Lige udenfor Hotel Planais døre starter ikke mindre end ti vandreruter! Udover vandreturen op på Planai, er Themenweg Wilde Wasser værd at fremhæve. Turen er en middelsvær 6-timers tur, hvor man, som navnet antyder, går langs brusende vandløb med smukke vandfald. Turen går gennem Untertal og er tiltider, på små broer på klippesiden og over en lang smal hængebro. Derfor er den ikke førstevalg for folk med højdeskræk. Turen kan i øvrigt kortes af ved hjælp af bus. Spørg evt. i receptionen.

Wilde Wasser-turen kan forlænges til en 2-dagstur med overnatning i Gollinghütte. Overnatningsturen når op i 2615 meters højde og er svær. Kun for de mest erfarne.

 

Tager man liften op på Planai, åbnes der op for mange udfordringer. Værd at nævne er den kun 2,2 km lange Panorama-Rundweg. Her kan børn og dårlig gående prøve kræfter med vandring, ligesom det er muligt at skubbe en barnevogn eller kørestol rundt. Til trods for den korte vej og den lette tilgængelighed, kommer man helt ud hvor freden og roen sænker sig og udsigten er en af de bedste i hele Steirmark. På turen er der sjældne planter og masser af sommerfugle svæver omkring hovederne på vandrere. Der er også en kilde man kan drikke af og man passerer et yndet startsted for paraglidere. Bliver det varmt nede i byen kan man også tage en bog med herop og sidde i den friske luft og få vitaminer til hjernen. Temperaturen er ca. 6-7 grader lavere heroppe. Men PAS PÅ... får du ikke lagt bogen fra dig i tide, kan du misse den sidste lift ned. Så tager det to en halv time at vandre tilbage til hotellet.

Turen ned er i øvrigt også værd at fremhæve, som en let men ualmindelig smuk tur. Den er helt sikker mere behagelig, hvis man går frivilligt og ikke fordi man kom for sent til den sidste lift.

 

Udenfor hotellet kan man endelig vælge at hoppe på en bus. Et af de populære mål er Ramsau på plateauet mellem Schladming og Dachstein-massivet. Heroppe er der masser af ruter for foden af og op på det imponerende bjerg. Der er flere hytter man kan gå op til og få en god frokost, hvis man ikke fik smurt ved morgenmaden.

Endelig kan man fortsætte op til kabinebanen og tage den op på Dachstein. Heroppefra er der både en let vandrerute til Dachsteinwarte, lige ved foden af selve Dachsteintinden og en lang meget svær rute, Gletscherwanderung, ned igen. Begge er over gletscher i sne, så det kræver et par gode vandrestøvler.

 

 

Masser af andre tilbud.

Schladming er uden tvivl et eldorado, for de erfarne vandrere som vil have en uge eller to i bjergene, hvor vandrestøvlerne kun er af fødderne om natten.

Men Schladming er også ideel for dem, som vil snuse lidt til vandrelivet og måske tage en enkelt eller to ture på en uge. Her kan man nemlig kombinere med utroligt mange andre ting. Der er masser af bademuligheder i og omkring byen, som i øvrigt er utrolig hyggelig og lokker med shoppeture, cafebesøg og musik og dans. Er det ikke nok, kan det krydres med et kulturelt besøg i Salzburg, som er en helt fantastisk middelalderby eller man kan tage med kabinebanen til Ispaladset nær toppen af Dachstein eller masser af andre spændende ting.

 

 

Læs mere om Schladming Klik her

 

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få dine rejsedrømme opfyldt

Ved tilmelding accepterer du vores betingelser


Kommentarer
97 325 325 Min billet
Skiferie - Højmark Rejser