Find din billige skiferie her
Ændre børns alder
Du kan også kontakte os på 97 325 325
Jagten på puddersne: Den optimale snowboard ferie

Jagten på puddersne: Den optimale snowboard ferie

fredag d. 19. november 2021

Når du er på jagt efter din næste snowboard ferie, så er der perfekte forhold på alle vores destinationer i både Østrig, Italien og Schweiz, men der er alligevel nogle rejsemål, der skiller sig ud. Her kan du få et indblik i hvilke destinationer, der har de bedste snowboardmuligheder. Vi har kigget på hvilke bjerge, der byder på de bedste offpist forhold og samtidig hvilke destinationer, der har fokus på snowboardfaciliteter, og derved løbende udvikler og forbedre deres funparks. Der findes rigtig mange mindre funparks på flere af vores destinationer, men noget af det, som vi har lagt vægt på, er, at der er en fornuftig ratio mellem freeride og freestyle muligheder, og at funparken har egen lift, der er strategisk placeret, så man får mest muligt ud af parken.

 

Schladming, Østrig

Schladming har et stærkt fokus på deres funpark, som de udvikler for hvert år. Funparken har egen træklift, og pisten er opdelt på flere plateauer, så man kan stoppe op undervejs. Det giver gode muligheder for at vente på vennerne og kører samlet, så man kan se hinandens tricks. Superpark Planai i Schladming har et utrolig stærkt udbud i obstacles: alt fra en plastik tønde, der er gravet halvvejs ned i sneen til mange forskellige hop, som man kan flyve på. Der er kicker jumps, rails, rainbow boxes, tubes, wallride og jibs. En legeplads til alle med hang til tricks af forskellige art og sværhedsgrad.

Schladming har fire sammenhængende bjerge, hvor man kan finde mange lettilgængelige freeride muligheder alle steder. Der er fokus på snowboardere, så liftene er placeret strategisk, så man ikke skal kæmpe og hike på lange, flade stykker for at komme hen til næste bjergtop. Der er enormt mange muligheder for at stikke ud fra pisten og ramme et sted, hvor man nemt fanger en lift igen, hvilket er med til at give de bedste off-pist oplevelser.

St. Anton, Østrig

St. Anton byder på et af Østrigs bedste og mest opsøgte funpark på bjergsiden Rendl. De har udbygget og optimeret parken, og har blandt andet opført en stor kabinelift direkte fra byen. En tur der tager omkring 15 minutter. Arlbergs funpark i Rendl har to lifte, der forbinder hele parken og giver uendelige legemuligheder: A playground til’ you drop! I midten af parken er der en panoramacafé, hvor der er underholdning på 1. række. Her kan alle sidde og følge med i de udfordrende freestyle tricks på pisten, der blandt andet tilbyder et hav af obstacles som Butter Box, Jump, Box, Jib, Rail og Tube.

St. Anton har ikke kun en funpark i den vildeste freestyle ånd, men også et offpist mekka med de fedeste muligheder indenfor freeride. Dette skyldes blandt andet, at det vælter ned med puddersne. St. Anton ligger i den vestlige del af Tyrol, og bjergene ligger højt, så der er en hel anden form for snegaranti. Bjerglandet og liftselskabet er også med til at give følelsen af en uendelig pudderunivers, da mange af offpistruterne ender ved en lift. I nærheden af St. Anton er der også forskellige små byer, der tilbyder perfekte og let tilgængelig freeride legepladser. I Stuben, St. Christoph, Lech eller Zürs kan man også opleve det populære sus, som man får af freeride.

Zauchensee, Østrig

Zauchensee har en stor funpark i Flachau-winkl på international niveau. Her er alt, hvad et freestyle hjerte kan begære med over 100 obstacles og piste til både begyndere og øvede. Absolut Park er Østrigs længste funpark med 8stols lifte, der har varme i sæderne. I midten af parken ligger en traditionel, østrigsk Alm, hvor man kan slappe af og kigge på de mange freestyle entusiaster. Parken byder på en begynderpist, en kickerline, wallride, railline, halfpipe, jobpark og dertil en lavine af obstacles og jumps. For enden af pisterne ligger et stort indendørs chill-house med loungeområde, skateboardbane og spillekonsoller.

Zachensee ligger rigtig højt, hvilket giver optimale forhold for freeridere. Hvis man skal sammenligne med St. Anton, har St. Anton 95 % af freeride-mulighederne, mens Zachensee har de resterende 5 %, men til gengæld har man de 5 % for sig selv. St. Anton tiltrækker rigtig mange pudderhungrende snowboardere, der kun kommer for at køre freeride, så selvom der ikke er nær så mange offpistmuligheder i Zachensee, er det en klar fordel, at man kan få de uberørte ruter for sig selv, og man kan køre dem igen og igen uden, at de bliver kørt til af andre.

 

Livigno, Italien

Livigno har flere funparks, men den største er Snowpark Mottolino, der er international kendt for flere attraktive konkurrencer i løbet af sæsonen. Dette gør også, at parken bliver vedligeholdt og forbliver et af de stærkeste funparker i Europa.

Parken har virkelig et højt niveau med egne lifter og flere forskellige linjer alt efter sværhedsgrad og dygtighed. Her kan man finde alt indenfor freestyle med uendelige obstacles muligheder: boardercross, kicker (jump/ramp), rails, boxes, wallride, corner, waverides, pro- medium og beginnerline.

Der er mange solskinstimer i Livigno, hvilket er en fordel, da sigtbarheden er god og dermed giver de bedste forhold til at lave de udfordrende tricks. Parken har været vært for mange store konkurrencer som Burton European Open, River Jump og World Rookie Fest, men et af de mest populære konkurrencer i Livigno er Nine Knights, hvor banen bliver bygget op som en borg. Konkurrencen tiltrækker mange ambitiøse og professionelle snowboardere fra hele verden.

Der er rigtig gode muligheder for freeride i Livigno, men det er med en bjergguide. Bliver man taget i at køre offpist uden guide, risikerer man at få taget sit liftkort, men man kan sagtens få en fantastisk offpist-oplevelse med en guide.

Livigno ligger gemt mellem to bjerge: Carosello og Mottolino, der begge ligger højt, så temperaturen er ofte pudder-venlig med mange let tilgængelige offpistruter. På Carosello-siden er der gode muligheder mellem pisterne. Her er der mange bredde, uberørte stykker mellem de præparerede pister, og der findes nogle gode nedfarter helt i bund, hvor man kan køre i skovområde. På Mottolinosiden findes nogle gode ruter i bunden, men her er det frem for alt bagsiden ned mod Vallaccia, som er interessant. Her kan man stå direkte fra toppen og ned på bagsiden mod Vallaccia uden at hike og ende helt nede dalen. Det er en meget bred side, så der findes rigtig mange forskellige ruter, der alle er store, åbne stykker uden træer. Der går ikke en lift nede fra dalen, så man skal med bus over til Trepalle, hvor man kan tage liften op, men man kan nemt ramme busstopstedet.

 

Laax, Schewiz

Laax har investeret rigtig tungt i at lave nogle af de bedste træningsfaciliteter og talentudvikling for ambitiøse og halvvejs professionelle snowboardere i Europa. De har fire funparks, og dermed alt hvad man kan forestille sig indenfor freestyleuniverset. Her er et mekka af obstacles og tre hipeparks, hvor den ene er en konkurrence klassificeret superhipe. De har en boardercrossbane, der er en olympisk disciplin, og alt indenfor begynderniveau. Laax er det helt rigtige sted indenfor freestyle.

Laax ligger 2000 meter højt, hvilket betyder at puddersikkerheden er utrolig høj. 70 % af bjerget er et offpist-eventyr med mange forskellige sværhedsgrader, som man kan benytte og opleve i forhold til freeride. 

Der er mulighed for at køre på åbne landstykker over trægrænsen, så det føles som et uendeligt pudderunivers i et landskab, der vil få alle til at stoppe op og holde vejret i et par sekunder. Der er også mulighed for at køre i skovområder, og luftigheden giver de bedste sneforhold.

Hvis man endnu ikke har stået på snowboard, kan vi anbefale alle vores destinationer, da det er på pisterne, man skal lære at stå på snowboard. Derefter kan man begive sig ud i en unik oplevelse, for langt hen af vejen er den bedste form for snowboard både freeride og freestyle. Snowboard minder meget om skateboard i en funpark, da det har en kraftig grad af kreativitet og viljen til en trickbasseret måde at udvikle sig selv som snowboader. Funparks er en ideel måde at øve sig på en sjov og seriøs måde, hvor der er et fællesskabsgrundlag. De mange timer i parken er så langt væk fra de skibetrængte piste, som man kan komme, og her er legen en stor del af snowboardånden.

Snowboard har også sin oprindelse i surfing, og puddersne kan føles nøjagtigt det samme, som at ride på de skummende, blå bølger. Det er en zenfølelse af frihed, og der er helt klart en af grundene til, at mange lever i jagten efter puddersne, for det er i den grad en unik følelse, som man kan blive afhængig af.

Sikkerhedsudstyr:

Vi anbefaler på det kraftigste, at man bruger sikkerhedsudstyr både til freestyle og freeride. I freestyle er det vigtigt at have hjelm og rygbeskyttelse, og i freeride anbefaler vi at have hjelm, rygskjold, sonde bipper med lavineudstyr, og at man altid har styr på sin makker, ruten og lifterne.

Book snowboard ferie

Schladming Schladming

 • 94 km
 • 120 km
 • 16 km
 • Byens højde: 745 m
 • Højeste skiløb: 2700 m
 • Længste nedkørsel: 8 km
Østrigs største afterski
Perfekt skiløb
Sprudlende by og ægte østrigsk gæstfrihed

Du møder mange østrigere i Schladming - de kræver det bedste, og det får de! Schladming er flere gange kåret til Europas bedste skiområde, og det kan vi godt forstå. Schladming har det hele - og lidt til.

St. Anton St. Anton

 • 130 km
 • 121 km
 • 51 km
 • Byens højde: 1304 m
 • Højeste skiløb: 2811 m
 • Længste nedkørsel: 8 km
Højt beliggende
Unikt skiløb
Østrigs bedste off-piste

Flere tusind rutinerede danske skiløbere drager hvert år til St. Anton for at nyde byen, den østrigske charme og ikke mindst det bjergrige terræn med særlig gode off-piste-muligheder.

Zauchensee Zauchensee

 • 21 km
 • 13 km
 • 3 km
 • Byens højde: 1350 m
 • Højeste skiløb: 2186 m
 • Længste nedkørsel: 3 km
Skiløb uden spildtid
Højt startende skiløb
I hjertet af Ski Amadé

Romantiske vinterlandskaber, hyggelige restauranter og masser af pister i alle sværhedsgrader. Velkommen til skønne Zauchensee. Skisæsonen begynder allerede i en af de første uger af december på grund af områdets beliggenhed i 1350 meters højde. Og man kan boltre sig i skiområdet helt indtil slutningen af april. Zauchensee har alt, hvad en skigæst kan drømme om. Der er både brede pister, muligheder for off-piste samt et World Cup-område - og så ligger området tæt på den berømte Absolut Park i Flachau Winkel, som er eminent til skigæster med freestyle-behov.

Livigno Livigno

 • 29 km
 • 37 km
 • 12 km
 • Byens højde: 1800 m
 • Højeste skiløb: 3000 m
 • Længste nedkørsel: 7 km
Snesikker
Sol
Taxfree

I Livigno går afslappet og aktiv stil hånd i hånd, og livsnyderen vil straks føle sig hjemme. Skiområdet er helt i særklasse og lokker især børnefamilier til med de lange, brede pister og et åbent terræn.

Mest læste:


97 325 325 Min billet
Skiferie - Højmark Rejser