Find din billige skiferie her
Ændre børns alder
Du kan også kontakte os på 97 325 325
Saalbach med familien

Saalbach med familien

søndag d. 28. november 2021

Tag med i (ski)circus

Der er få ting fra barndommen, som vækker bedre minder end skiferierne med familien og det årlige besøg i cirkus. Kombinationen af barnlige elementer, leg og overraskelser glæder de fleste børn og sikkert også voksne. For heldigvis er det jo sådan, at alle i familien glæder sig bedst når man er fælles om de gode oplevelser. Det er det der gør skiferien til årets højdepunkt i mange familier.
I Saalbach har man sikkert også fornemmet børnenes glæde ved både ski og cirkus. I hvert fald har det kæmpe store skiområde fået navnet Skicirkus. Det er selvfølgelig fordi begge dele er sjovt.
Samtidig er det få sportsgrene hvor, man det ene øjeblik laver flotte akrobatiske numre i sneen, for sekundet efter at falde på halen som en cirkusklovn. Derudover er der også blevet plads til både yndefulde skiprinsesser og ikke mindst store hanelefanter, som har travlt med at blive set af alle andre.

 

 

Saalbach er en legeplads for hele familien

Skiområdet i Saalbach er udover at være et af Østrigs største, samtidig et af de aller bedste til familier. For selv om det er kæmpe stort, med 270 km sammenhængende pister, er det faktisk meget overskueligt. Den største del af skiløbet foregår på bjergsiderne der omgiver Glemmtal, hvor Saalbach og Hinterglemm ligger. Resten af skiløbet foregår i Leogang og Fieberbrunn og forbindelserne til begge steder er lette at finde både ud og hjem.
Hele vejen rundt om Saalbach og Hinterglemm er der valgfri pister. Det skal forståes på den måde, at der altid kan vælges en blå piste, så alle i familien kan være med. Faktisk er der ikke mindre end 140 km blå pister i området. Mange steder kan man også vælge rød eller sort og har man pistekortet i lommen eller på telefonen, kan man hurtigt se, at man mange steder ender samme sted. Det der dog er det aller bedste ved Skicirkus-området er den utroligt høje standard på lifte og pister. Lifterne er super moderne og minimere liftkø og pisterne er brede boulevarder, med masser af plads til store carvingsving og børn med trang til tryghed og selvtillid. Dertil kommer at de altid er velpistede og i optimal stand. Saalbachs popularitet er ikke kommet af sig selv!
Har man helt små børn eller begyndere med er Saalbach også unikt. Byen ligger nemlig midt i skiområdet og der er flere steder hvorfra liftene går op i terrænet og begynderområdet ligger lige om hjørnet. Ikke noget med at skulle med bil, bus eller gondollift op på bjerget. Kun en lille gåtur fra hotellets dør og så er man ved begynderliften, hvor der også er et kæmpe børneområde. Der er naturligvis masser af sjove udfordringer, så børnene kommer bedst muligt i gang og får leget skiløbet ind under flyverdragten. Det er også her skiskolen starter undervisningen og den er oveni købet på dansk.
Ud over de 270 km piste og 70 topmoderne lifte råder området over mere end 60 bjergrestauranter. Det betyder, at der aldrig er langt til et toilet eller en kop varm chockolade, hvis der er behov. Varm chockolade kan være guld værd, hvis det er koldt eller børnene bliver trætte (og det gør de). Ofte hjælper det at få flyttet opmærksomheden væk fra de ting der driller og når pausen er ovre er der fornyet energi.

 

 

Familieafterski

De fleste forbinder afterski med høj musik og fadøl i lange baner. Men afterski er egentlig alle de ting man kan lave efter skiløb. Med børnene er varm chockolade igen et hit eller måske en Alm Dudler, som er en lækker østrigsk drik, som de fleste børn (og mange voksne) godt kan forelske sig i.

Har man flere kræfter, kan man tage på en af de to kælkebakker i dalen. Man kan leje kælke med

bremser og køre 3,5 km nedad. Her kan en familiedyst være et af ugens højdepunkter og mens de voksne har en vægtfordel, har børnene ofte bedre manøvrering og mere mod, så det kan på mange måder blive en fair kamp. Er børnene større kan det blive nødvendigt for de voksne at være mere unfair for at have en chance. Tyvstarter og bevidste påkørsler kan anbefales og selv om børnene ikke altid, kan få øje på rimeligheden i situationen, er det et sikkert samtaleemne mange år frem i tiden.

Et andet sikkert hit er hotellets pool eller wellnessområde. Varmen og afslapningen er det alle har behov for efter en lang dag i sneen. Samtidig er det en fantastisk måde at restituere på, så man er klar til en ny dag i skicircus.

 

 

 

 

Find din Saalbach skiferie Klik her

 

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få dine rejsedrømme opfyldt

Ved tilmelding accepterer du vores betingelser


Kommentarer
97 325 325 Min billet
Skiferie - Højmark Rejser