Luk menu

søndag D. 04. juni 2023

Top 5 Afterski drikke i Østrig

Top 5 Afterski drikke i Østrig

Efter en lang dag i sneen, har alle hvad enten man har haft det varmt eller koldt, alt efter vejr og aktivitetsniveau, trang til at få noget væske indenbords. Og uanset om man har kørt pisterne tynde i Zell am See, Wagrain eller Schladming er det velfortjent med en drink på Afterski, enten til at køle eller varme. Vi har alle vores foretrukne Afterskidrik. Men hvilken er egentlig den mest populære?


For at komme det lidt nærmere har vi spurgt på Europas (måske hele verdens) største afterskisted, Hohenhaus Tenne i fantastiske Schladming i Steirmark i Østrig.

Tenne som efterhånden findes på mange af Østrigs kendte skidestinationer, startede i Schladming og når det kommer til størrelse og beliggenhed er det "second to none".

Der er plads til 3000 gæster ad gangen, hvilket er helt vildt når man tager i betragtning, at der bor 4000 i byen. Med en beliggenhed lige neden for Schladmings stolthed, VM-pisten - er det et naturligt samlingssted for gæsterne i den hyggelige by. Nærmeste naboer er Planai-gondolen og vores eget, Hotel Planai.

Hver dag gennem sæsonen bliver der altså langet drikkevarer over disken på det legendariske sted og tendensen er at det er moderne drinks som er særligt populære.
F.eks. er klassikere som Jägerte og Glühwein ikke på listen over de fem mest populære drikke! Til gengæld er både Jägermeister og Red Bull repræsenteret to gange.

Vi starter med nummer fem for at bevare spændingen.

5 - Flügerl

En efterhånden legendarisk drink, som blev populær i midten af 90'erne da Red Bull gjorde sin entre. Blandet med (rød) vodka, kan drinken sætte gang i alle fester.

4 - Flying Hirch

Flyvende hjort? Når ingredienserne i drinken er Red Bull og Jägermeister giver det meget god mening. Endnu en afterski party starter. Drinken er også kendt som Jägerbomb. Der findes et alkoholfrit alternativ... Flying Muh, som består af Red Bull og... Nå ja - mælk!

3 - Jägermeister

Ikke helt overraskende er Jägermeister som shot med højt på listen. Det er en klassiker som ledsager til en stor øl eller på en række med andre. Den karakteristiske smag er for mange en væsentlig del af afterski festen.

2 - Willi

Den store overraskelse! Willi er forkortelsen for Williams, som er pærerbrændevin. Willi serveres som shot med et lille stykke pærer i. Det er en anderledes drik som ikke er så kendt i Danmark. Dejlig frisk i smagen. Prøv en næste gang du er på afterski.

1 - Øl

Surprice!!! Selvfølgelig er øl den mest populære drik på afterski på Hohenhaus Tenne. Det er den helt sikkert også alle andre steder, hvor man holder seriøst afterski. En interessant udvikling er det dog, at flere og flere, også danskere, er begyndt at drikke Weissbier, også kendt som "Weissen", når de fejrer afslutningen på skidagen. Så selv om de fleste er til øl, kan man stadig variere det og prøve nogle af de lokale mærker.

Når man kigger ned over listen, giver den meget god mening, for hvad der bliver drukket af feststemte feriegæster rundt om på Afterski i Østrig gennem skisæsonen. En helt anden ting er hvad der overordnet er mest populært?

Øl er helt sikkert også en af favoritterne, hos dem der bor i lejlighed eller hytte nordpå, men for en stor del af de danske skientutiaster kommer øl og andre drikke med alkohol slet ikke på tale.
For børnene er sodavand derimod et hit, mange kender også den østrigske Schiwasser - som er en pink saftevand. Og naturligvis er der en drik som overgår dem alle, både når det kommer til børn og mange voksne.

Nemlig varm chokolade med flødeskum. Det er vel de færreste, som ikke kan få en kop ned, efter en god dag i sneen!?

Find skiferier med ægte østrigsk Afterski her:

Bad Gastein

Saalbach

Schladming

St. Anton

Wagrain

Ischgl